Vietnamese loempia's - Reisverslag uit Nha Trang, Vietnam van Ernst & Marinda - WaarBenJij.nu Vietnamese loempia's - Reisverslag uit Nha Trang, Vietnam van Ernst & Marinda - WaarBenJij.nu

Vietnamese loempia's

Door: Ernst en Marinda

Blijf op de hoogte en volg Ernst & Marinda

10 Februari 2014 | Vietnam, Nha Trang

Beste allemaal,

Helaas hebben wij nog minder dan een maand. Sterker nog, morgen over 3 weken zijn we thuis. Dat is voor sommige van jullie misschien een heugelijk feit (of niet), maar voor ons is het nu racen tegen de tijd om al het moois nog in 3 weken te proppen. Waar waren we gebleven? Ik geloof in Chiang Mai. Daar hebben wij Ernst zijn vader ontmoet en 5 dagen op scooters door de bergen gereden, ook wel 'de weg der 1000 haarspeldbochten' genoemd. Dat was erg mooi, genoten van het mooie Thaise landschap en van de rust in de natuur. Daarna hebben Ernst en ik samen nog het Tiger Kingdom bezocht en de Flight of the Gibbon (zipline) gedaan, wat beide erg gaaf was!! Ons laatste weekend in Thailand brachten we in Bangkok door, met als klapper op de vuurpijl de grootste markt ter wereld, met 15000 kraampjes. Wat we daar allemaal gezien hebben... Tientallen puppy's, vogels, kippen, konijnen, slangen, hagedissen, eekhoorns, vissen, katten, schildpadden, ivoor, koraal en nog veel meer 'verboden' spul. Alles in veel te kleine kooitjes en een ontzettende herrie. En natuurlijk honderden kraampjes met eten, kleding en souvenirs. Wat een ervaring! Vorige week zijn we naar Ho Chi Minh City gevlogen, waar we naar de Cu Chi Tunnels zijn geweest. Deze tunnels zijn eind jaren 60 gebruikt in de oorlog en zijn nu te bezoeken. We zijn er ook in geweest, niet te geloven dat mensen hier weken of maanden konden leven zonder amper daglicht te zien. Verschrikkelijk. Nu zijn we in Nha Trang, om nog wat zon, zee en strand mee te pakken. Vanavond gaan we met de nachtbus naar Hoi An. We hebben nu nog de volgende plannen voor Vietnam: fietsen en een kookcursus in Hoi An, een grot bekijken in Dong Hoi, naar een bergdorpje in het noorden en tenslotte: een 3-daagse boottocht in Halong Bay, inclusief kayakken, wat eilanden en hopelijk mooi weer (is op dit moment vrij koud). Daarna nog een weekje cityhoppen en ultiem uitrusten in Hong Kong en dan is het tijd om dit mooie avontuur af te sluiten. Op de planning staat in ieder geval nog genoeg moois, dus we gaan er nog volop van genieten!

Liefs ons

PS: de loempia's zijn hier anders dan thuis!

• 10 Februari 2014 - 11:15

Petra:

hallo daar,
    leuk weer nieuwtjes te lezen, het gaat inderdaad al aftellen, geniet er nog maar van, we hopen elkaar over 3 weken! weer gezond en wel te zien! mama petra

• 10 Februari 2014 - 20:05

Jeanette:

Zo wat gaat het hard nu zeg ,en wat hebben jullie al veel mee gemaakt wat een ervaringen allemaal ,geniet nog van de 3weken ,die ook vast heel mooi gaan worden ,nog een fijne tijd ,Groetjes Jeanette ,Kees,Lisa,Lennart

• 11 Februari 2014 - 18:14

Pa En Ma:

Hallo Ernst en Marinda, jullie hebben nog plannen genoeg! Vroeg uit bed en laat gaan slapen dan duurt het nog lekker lang voor jullie!! Ons kan het niet snel genoeg gaan!!! Ha ha. Geniet nog met volle teugen van de reis en van elkaar! Dikke knuffel Pa en Ma xxxxx

• 11 Februari 2014 - 19:05

Teus En Teunie:

Wat leuk om weer wat te lezen over jullie belevenissen. Was het fijn om weer iemand bekends te zien? Ja wat jammer dat de tijd zo snel gaat voor jullie voor thuis kan het niet snel genoeg gaan ha ha.
    Ik hoop dat het voor jullie nog 3 onvergetelijke weken gaat worden en dat jullie weer in goede gezondheid thuis mogen komen. Jullie zullen vast wel heel veel op de plaat hebben vast gelegd zodat je nog heeeeeeeel lang kan gaan nagenieten als je thuis komt en in je hoofd zal ook wel heel veel zijn opgeslagen geniet nog en veel liefs van ons xx

• 12 Februari 2014 - 09:09

Marian:

Hoi globetrotters, word nog een race tegen de klok? Die markt ziet er inderdaad erg leuk uit!! Iets voor een familie-uitje?Geniet nog van al het moois, en benut die 3 weken!!! maar jullie kennende gaat dat wel lukken!! Liefs van de Kramertjes.

• 13 Februari 2014 - 15:33

Mieke:

Zooo dat klinkt als het druk hebben met bezichtigen en genieten. Houden zo !!!!

• 13 Februari 2014 - 18:04

Danielle:

Hey genieters!!
    Nog 2,5 week genieten daar!!
    Het koala beertje is goed aangekomen en Noa vind hem super!
    Hij gaat iedere avond mee naar bed :-)!
    Op jullie foto met die hele grote leeuw, herkende Noa je toch niet, nadat ik het een paar keer had gezegd was het weer ome enst en tante hinda :)!
    Nou hier mis je qua weer en temperatuur helemaal niks!
    Geniet nog volop van de laatste weekjes!
    Bedankt voor de beer, heeft een verre reis gemaakt :-)!
    Xxx Danielle

• 14 Februari 2014 - 12:14

Yvon:

Nou dat wordt inderdaad nog veel zien in zo weinig tijd!!Maarja dan gaan jullie toch over een aantal jaren na flink gespaard te hebben weer een mooie reis maken ?( zullen je vader en moeder niet blij mee zijn dat ik dat zeg!!!!!!!!!!)Geniet van de laatste weken en we zijn super benieuwd naar jullie reis dagboeken en fotos dat wordt een weekendje plannen voor we alles gezien,gehoord en gelezen hebben:) xxx en knuffels van ons

• 17 Februari 2014 - 18:44

Bryan En Sharelle:

Family! Het gaat nu echt korte. Heel leuk voor ons :-) wat minder leuk voor jullie! Geniet ontzettend van jullie laatste weken! We zien uit naar jullie verhalen, foto's en ervaringen! Have fun! Liefs van ons

• 25 Februari 2014 - 18:55

Maroan:

Even een laatste berichtje voor jullie! Nog 1 week en dan zit het er echt op! Nog een hele fijne week, doe de dingen die jullie nog graag willen doen! Misschien gaan jullie dat niet redden...:):):)..En natuurlijk een hele goeie reis richting Nederland! Tot volgende week! Xxx de kramertjes

• 25 Februari 2014 - 18:55

Maroan:

• 25 Februari 2014 - 19:05

Carlijne:

Lieve Marin en Ernst,

Ik ben al aan het aftellen tot jullie weer terugkomen, maar snap dat jullie daar het liefst nog niet aan denken ;)
    Nog even heeel hard genieten de komende dagen!
    Tot snel! Liefs

• 27 Februari 2014 - 14:16

Teus En Teunie :

Nog een paar dagen dan zit het er op. Waar je zo lang naar hebt uitgekeken is zomaar opeens voorbij. Hoop dat jullie het heel leuk hebben gehad en dat je er met een goed gevoel en met veel plezier op kunnen terug kijken en wie weet is het zo goed bevallen en ga je als de financiën het toelaten nog wel eens een keertje ( thuis niet zo leuk). Ik hoop dat jullie nog fijne dagen hebt en een goede thuis reis
    Veel liefs Teus en Teunie

• 28 Februari 2014 - 17:08

Conni:

De laatste dagen voor jullie, 5 maanden in een zucht voorbij.
    Hele goede terugreis gewenst !!
    Conni